27 Mart 2013 Çarşamba

Caipirinha Nasıl Hazırlanır?


Brezilya'nın Resmi Kokteyli Caipirinha


Caipirinha kokteyli ilk kez 1900'lü yılların başında, Brezilya'nın Sao Paulo şehrinde yapılmaya başlanır. Aradan yıllar geçer ve Brezilya'nın resmi kokteyli olarak kabul edilecek kadar fazla tüketilmeye başlanır. Durum böyle olmasına rağmen, yakın geçmişe kadar Brezilya dışında pek de popüler olamamıştır. Son yıllarda ise kokteyli hazırlarken kullanılan tek alkol çeşidi olan Cachaça'nın Brezilya dışında da rahat bir şekilde temin edilebilir bir hale gelmesiyle, tüm dünyada içilen bir kokteyl haline geldi.



Bahsi geçen Cachaça, Rom'a çok benzemekle birlikte, aralarındaki fark, yapımında kullanılan yöntemlerin birbirinden farklı olmasıdır. Brezilya'nın resmi alkol çeşidi ve en çok tüketilen içkisidir. Cachaça hakıında daha fazla bilgiye Buradan ulaşabilirsiniz.


Gelelim Gereken Malzemelere

- Cachaça
- Esmer şeker
- 1 adet lime

Kokteylimizi Hazırlamaya Başlayalım


Kullanmak istediğimiz bardağa, karpuz dilim (resimde görebilirsiniz) şeklinde kesilmiş yarım lime ve 2 dolu çay kaşığı esmer şeker koyalım. Bir tokmak ile bardağın içindeki lime'ları ezerek suyunu çıkaralım. Burada dikkat etmemiz gereken kısım, tokmağı lime'ların kabuk kısımlarına değilde sulu olan iç kısımlarına bastırarak suyunu çıkarmak. Eğer kabukları ezersek kokteylimiz acı bir tada sahip olacaktır. 



Lime'ları ezerek suyunu çıkardıktan sonra 2 shot Cachaça, ve bardağımızı dolduracak kadar kırık buz ekleyerek bir kaşık ile karıştırmaya başlıyoruz. Esmer şekerin buzla dolu bardağın içinde tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Unutmayın, hazırladığımız kokteyli içerken ağzımıza tane tane esmer şeker gelmemesi gerekir. Yeterli kadar karıştırdıktan sonra bir tam dilim lime ve pipeti de takarak, Brezilya'nın en çok tüketilen bu lezzetli kokteylini kendimiz hazırlamış oluyoruz.


Şerefe!

Daha fazlsı için TIKLAYIN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder